Vävdag – visning av textilmaskinerna

Förr så kallades Norrköping för Sveriges Manchester på grund av alla textilfabriker, men idag så finns det inga textilfabriker kvar i staden. Så nu på stadsmuseet kan du tillsammans med alla textiltekniker få uppleva vävmaskinerna och lära dig om hur livet var förr i Norrköping när det var en av landets ledande textilstäder. 

Det är kostnadsfri och ingen förbokning krävs. Passar alla åldrar. Nästa tillfälle är den 6:e Februari 12:30 – 15:00. Andra tillfällen är 13 Feb, 20 Feb, 27 Feb, alla på samma tid, i textilsalen plan 2.

Music-All Nights på broadway

Ta med ditt instrument och din röst, spela och sjung utvalda enkla och bra låtar med alla andra. Mindre erfarna och mer rutinerade hjälps åt, ingen föranmälan och fri entré.

Fyra kvällar under våren roar vi oss med musik som vi själva framför, bara för vårt eget nöje. Här är alla välkomna oavsett nivå, erfarenheter och bakgrund, och ingen behöver spela ensam inför andra. Om du inte spelar något instrument och inte vill sjunga kan du bara lyssna och ha en härlig kväll! Noter med ackord och text finns på plats, och kan laddas ner i förväg via event-länken.

Nästa tillfälle är den 29:e februari 18:00 – 23:00 på Broadway Kvarterskrog.

Andra tillfällen är 28:e mars och 25:e april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *