Cirkus i Chelsea fortsätter.

Huvudtränaren Mauricio Pochettino lämnar laget efter bara en säsong! Mauricio kom till laget inför denna säsong sedan den amerikanska ägaren Todd Boehly och hans kompanjoner gjort sig av med Thomas Tuchel och Graham Potter. Under Todd Boehly har Chelsea spenderat enorma summor pengar utan framgång. Det var i slutet av säsongen där Mauricio fick ihop ett kraftigt lag. De slutade Premier League på sjätte plats som ger de spel i Europa Conference League i höst.

Mauricio Pochettino har ännu inte vunnit en titel i England. Han har varit huvudtränare i Chelsea, Tottenham och i Southampton. 

 

Toni Kroos tar pension.

34 – årige mittfältaren Toni Kroos tar pensionen efter EM 2024. Kroos spelar för Real Madrid och Tysklands landslag. Kroos har sagt att hans ambition alltid varit att avsluta sin karriär på toppen av sin prestationsnivå. När han skrev på kontraktet för Real Madrid sade han att hans liv som fotbollsspelare och framför allt som person ändrades. Han har sagt att Real Madrid kommer att vara hans sista klubb inför slutet av hans karriär. 

 

Europa League finalen.

Finalen spelades i Aviva Stadium i Dublin Ons 22/5. De två lagen som möttes var Atalanta från Italien och Bayer Leverkusen från Tyskland. Leverkusen hade vunnit 51 matcher i rad. Men deras lycka bröts denna natt. Atalanta hade inte vunnit en titel på 61 år. Matchens lirare var utan tvekan Ademola Lookman. Han gjorde en hat-trick och fick 9,7 av 10 i rating. Första målet kom efter den 12:e minuten där Lookman smög förbi Palacios och tryckte förbi första målet. Det andra målet kom 14 minuter efter den första. Lookman fick bollen, tunnlade Xhaka och sköt bollen i det bortre hörnet. I den 75:e minuten så släcktes Leverkusens magiska spel och chansen till en potentiell trippel, som betyder att man vinner 3 titlar i samma säsong, när han dunkade upp bollen i krysset.

 

Champion league finalen

Finalen kommer att spelas i London. Det är två lag som kommer att mötas den 1 juni klockan 21:00. Lagen som möter varandra är Real Madrid och Borussia Dortmund. Bellingham kommer att möta sitt gamla lag. Domaren heter Slavko Vincic. Reus kommer spela sin sista match för Dortmund. Reus är kapten för Dortmund. Real Madrids kapten är Nacho. Jag håller på att Real madrid kommer att hämta hem vinsten.  

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *