Palestine, Israel flags and pigeon with olive branch on globe background. Vector illustration in flat style isolated.

 

Hej, jag skriver denna text till folket i Palestina. Jag beklagar för allt som hänt. Alla släktingar och vänner som dött. Det skär verkligen i ryggen. Det är även synd om Israelerna som också förlorat en massa. Jag ställer mig inte vid någons sida, däremot tycker jag att denna katastrof kan lösas. Anledningen till denna text är att försöka få er att se det som händer från ett annat perspektiv. Om vi säger såhär, hur tror ni Israels civila lever och tänker om det som händer.  

 

Om man tänker efter så är det inte så stor skillnad just nu på Palestinas folk och Israels folk. Så som det palestinska folket är rädda och fruktar det som ska hända nu under kriget så tänker även de flesta i Israel. Under ett krig finns det ingen som har rätt och fel. Jag tycker inte att Israels folk ska drabbas för det Israeliska staten gör. Just nu överallt i världen drabbas Israeler på grund av det staten gör. 

 

Många har demonstrerat och hatat på Israel men det folk inte inser är att Israels folk inte gjort något. Judar har blivit förföljda och dödade och det finns en del i världen som utnyttjar situationen och använder kriget som en ursäkt för att hata på judar. som sagt jag står inte vid någons sida men ännu en gång vill jag bara att ni ska kunna se situationen från ett annat perspektiv. 

 

Att hata på Israel kommer aldrig att lösa något. Historia är historia, det är inget man kan ändra och folket idag i Israel har inte gjort något och kan inte ändra det förflutna. Enda sättet att lösa denna katastrof som sker är att båda sidorna kommer överens och istället för att kämpa mot varandra tycker jag att ni ska kämpa med varandra. Jag tror verkligen att det går att lösa spänningen mellan ert folk men jag behöver hjälp. Jag är en vanlig kille från Sverige, enda sättet att hjälpa mig är att ni känner medkänsla såsom Israel borde lära sig att känna medkänsla för er. 

 

Folk

et är det viktigaste ett land har. Vad vore landet utan en befolkning. Därför kan ingen annan påverka det som händer utan att folket själv inser vad som behövs göras. Att bara tänka fram och glömma det förflutna kan vara till stor hjälp. Tänk er Israel och Palestina står på samma sida. Det hade varit något enormt. Det hade fått massa folk att tänka efter och inse en del saker. Fred mellan er hade inte bara påverkat er utan nästan hela världen.

 

Jag beklagar sorgen ännu en gång för alla civila som dött under kriget. Tänk på det jag skrivit, det enda som kan göra en påverkan är ni (folket). Det krävs att ni inser vad som behövs göras och att ni fullföljer det. Ingen annan kan göra något åt det. Det var allt för mig. Tack för att ni har läst, jag hoppas verkligen allt löser sig 

författare: Elio Saliba

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *